سرقتکیفری

سرقت مستوجب تعزیر

سرقت مستوجب تعزیر ✔️| دفاع از سرقت مستوجب تعزیر| مجازات سرقت مستوجب تعزیر

در قوانین کشور ما مجازات سرقت را به دو دسته تعزیری و حدی دسته بندی می کنند. در حقیقت با توجه به معنای دقیق تر سرقت، در صورتی که فردی اقدام به ربودن مالی کند که متعلق به دیگری است و عمل وی در دادگاه مورد اثبات واقع گردد، محکوم به جرم سرقت مستوجب تعزیر یا حدی می گردد که با توجه به مصادیق موجود از این دو جرم و با توجه به تعاریف و مجازات های تعیین شده در قانون، تعزیری یا حدی بودن این جرایم مشخص می شود.

منظور از سرقت مستوجب تعزیر چیست؟

مجازات سرقت مستوجب تعزیر در مواقعی تعیین می گردد که طبق قانون برای جرم انجام گرفته میزان دقیقی از مجازات تعیین نشده باشد. بر خلاف سرقت های تعزیری، در سرقت حدی قانون گذاران میزان دقیق و مشخصی از مجازات را برای مجرمان در نظر گرفته اند.

سرقت مستوجب تعزیر تفاوت های دیگری نیز با سرقت حدی دارد. از جمله این تفاوت ها شرایط انجام گیری سرقت و مجازات مربوط به آن است. در ادامه مقاله به بررسی های بیشتری پیرامون سرقت مستوجب تعزیر می پردازیم.

شرایط قانونی سرقت مستوجب تعزیر

از جمله مهم ترین تعاریفی که برای مشخص شدن تعزیری بودن جرم شناخته می شود، بررسی شرایط جرم انجام گرفته شده است. در صورتی که جرم انجام گرفته دارای شرایط مورد تایید برای سرقت مستوجب تعزیر

باشد، آن سرقت، سرقت مستوجب تعزیر شناخته می شود و مجازات آن بر اساس قوانین موجود در قانون مجازات اسلامی برای سرقت مستوجب تعزیر در نظر گرفته می شود. در این قسمت به بررسی برخی از این شرایط می پردازیم.

یکی از شرایط موجود در قانون برای تعزیری شناخته شدن جرم سرقت، در ماده 268 قانون مجازات اسلامی تعیین گردیده است. طبق این قانون، اگر سرقت انجام گرفته در دسته سرقت حدی قرار نگیرد، سرقت مستوجب تعزیر محسوب می شود. در واقع یکی از معیارهای تشخیص سرقت مستوجب تعزیر، تشخیص حدی نبودن سرقت است.

از جمله دیگر شرایط مربوطه، منقول بودن مال است. در صورتی که مال سرقت شده جزو اموال غیرمنقول محسوب شود، سرقت محسوب نمی شود. هم چنین مال سرقت شده نباید متعلق به غیر باشد. به این معنا که اگر مال سرقت شده صاحب مشخصی نداشته باشد یا مشخص شود مالی که سرقت شده متعلق به خودش بوده، از جمله شرایط سرقت تعزیری محسوب نمی شود.

از جمله دیگر مواردی که می توان برای سرقت مستوجب تعزیر به آن اشاره کرد، مالی است که متعلق با اموال دولتی یا اموال موقوف شده نباشد یا از جمله اموال غصبی نباشد، سارق پدر جد یا از جد پدری صاحب اصلی مال مسروقه نباشد و برخی شرایط دیگر که باید با توجه به شرایط پرونده مورد بررسی قرار گیرد.

دفاع از سرقت مستوجب تعزیر

دفاع از سرقت مستوجب تعزیر تمامی اقداماتی است که متهم و وکیل ایشان انجام می دهند تا بی گناهی ایشان را در پرونده سرقت مستوجب تعزیر ثابت کنند یا تمامی تلاش خود را برای کاهش یا تخفیف مجازات متهم به کار گیرند.

نکته مهم درباره آگاهی از شرایط سرقت مستوجب تعزیر این است که آشنایی با این شرایط کمک بزرگی به متهمین پرونده می کند تا بتوانند بهترین دفاع از سرقت مستوجب تعزیر را در رابطه با پرونده خود و در حضور محکمه دادگاه انجام دهند. برای مثال در صورتی که متهم پرونده بتواند ثابت کند جرم انجام گرفته در زمره سرقت مستوجب تعزیر محسوب نمی شود، می تواند موجب کاهش مجازات وی یا تغییر حکم محکومیت وی شود. از آنجایی که آشناترین و آگاه ترین فرد به قوانین موجود در پرونده های سرقت تعزیری، وکیل متخصص در این حوزه است، ما به شما پیشنهاد می کنیم قبل از هرگونه اقدام پیرامون دفاع از سرقت مستوجب تعزیر با یک وکیل متخصص در حوزه سرقت مستوجب تعزیر مشورت کرده و تمام شرایط پرونده را به صورت دقیق و کامل مورد بررسی قرار دهید تا شانس خود را برای پیروزی در پرونده های اینچنینی افزایش دهید.

انواع سرقت مستوجب تعزیر

با توجه به توضیحاتی که در رابطه با سرقت مستوجب تعزیر دادیم، با این سرقت آشنا شدیم. در ادامه خوب است بدانید که سرقت تعزیری به دو دسته سرقت تعزیری ساده و مشدد تقسیم بندی می شود. قابل توجه است که سرقت تعزیری ساده و مشدد با توجه به نحوه وقوع جرم، در میزان مجازات متفاوت هستند. در ادامه بیشتر به توضیح این معقوله می پردازیم.

سرقت تعزیری مشدد سرقتی است که با توجه به عللی که سرقت در آن شرایط انجام گرفته است، مستوجب مجازات شدیدتری هستند. کیفیت و مجازات جرم انجام گرفته توسط قانون گذاران و در محکمه دادگاه تعیین می گردد. از جمله عواملی که سرقت مستوجب تعزیری مشدد با آن ها شناخته می شود، سرقت مقرون به تهدید یا آزار، سرقت مسلحانه، سرقت از بانک ها یا صرافی ها، سرقت آثار فرهنگی، سرقت از منازل حادثه زده، سرقت آب، برق، گاز، تلفن و… هستند.

سرقت تعزیری ساده، سرقتی است که به عنوان سرقت مشدد شناخته نشود و شرایطی که سرقت تعزیری مشدد با آن ها شناخته می شود را نداشته باشد. لازم به ذکر است مجازات سرقت تعزیری ساده مجازات کمتری نسبت به مجازات سرقت تعزیری مشدد خواهد بود.

مصادیق سرقت مستوجب تعزیر

سرقت مستوجب تعزیر دارای مصادیقی است که با توجه به آن ها طبق قانون مجازات های اسلامی برای آن، مجازات تعیین شده شده است. برخی از این مصادیق به شرح زیر هستند.

  • سرقت مسلحانه یا سرقتی که مقرون به آزار باشد
  • سرقت مسلحانه از منزل
  • سرقت های گروهی در شب
  • سرقت در راه ها و خیابان ها
  • سرقت از مراکز فرهنگی، تاریخی و…
  • سرقت از اماکن حادثه زده
  • جیب بری و کیف قاپی
  • سرقت از تاسیسات دولتی
  • سرقت از بانک ها و صرافی ها
  • و…

نحوه شکایت از سرقت تعزیری

قبل از هر اقدامی ما به شما پیشنهاد می کنیم که برای آگاهی بیشتر از قوانین مرتبط با سرقت مستوجب تعزیر و مجازات های مربوط به آن، به وکیل با سابقه و مجرب آشنا به قوانین کیفری مراجعه و پیرامون پرونده خود با او مشورت کنید و در صورت لزوم وکالت پرونده خود را به او بسپارید تا پرونده شما به صورت حرفه ای و با سرعت بیشتری پیگیری شود. وکیل مربوطه می تواند شما را با نحوه شکایت و مراحل رسیدگی به پرونده سرقت مستوجب تعزیر بیشتر آشنا کند.

همچنین بخوانید:  رفع اتهام خانه فساد

در ابتدا شاکی باید به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه کند و با استفاده از مدارک هویتی خود، اقدام به تنظیم شکوائیه و ثبت آن در سامانه ثنا کند. توجه داشته باشید که شاکی باید مدارک و شواهدی که لازم است ضمیمه پرونده کند، همراه متن شکواییه در سامانه به ثبت برساند.

پس از ثبت شکواییه، پرونده به دادسرای محل وقوع جرم ارجاع داده می شود و مقامات مربوطه اقدام به انجام تحقیقات و جمع آوری اطلاعات بیشتری حول پرونده مربوطه می کنند. پس از آن، اسناد و مدارک مربوطه حاصل شده از تحقیقات مقدماتی به ثبت می رسد.

در نهایت در صورتی که اتهام به متهم پرونده وارد آمده باشد، پرونده برای صدور رای نهایی به دادگاه های کیفری ارجاع داده می شوند. در دادگاه قاضی با بررسی پرونده و بررسی دفاع از سرقت مستوجب تعزیر، رای نهایی خود را صادر می کند.

مجازات سرقت مستوجب تعزیر

همانطور که توضیح داده شد، مجازات سرقت مستوجب تعزیر با سرقت حدی متفاوت است. علاوه بر آن مجازات سرقت مستوجب تعزیر ساده و مشدد نیز با یکدیگر متفاوت هستند. هم چنین قبلا توضیح داده ایم که برای سرقت مستوجب تعزیر بر خلاف سرقت حدی مجازات مشخصی در نظر گرفته نشده است و حکم مجازات بر اساس جرم انجام گرفته و دفاعیه متهم و شاکی در محضر دادگاه محاسبه می شود. از این رو به طور دقیق نمی توان برای این نوع سرقت ها مجازات مشخصی را تعیین کرد.

به طور کلی بر اساس مواد موجود در قوانین مجازات اسلامی، سرقت هایی که از نوع سرقت مستوجب تعزیر مقرون به مشدد نباشد، سرقت ساده محسوب می شود و مجازات آن از سه ماه و یک روز تا دو سال حبس به همراه 74 ضربه شلاق محاسبه می گردد.

در سرقت مستوجب تعزیر مقرون به مشدد مجازات های متفاوتی برای جرم های متفاوت در مواد گوناگونی از قوانین مجازات اسلامی تعیین گردیده است. برای مثال در صورتی که سرقت در شب اتفاق افتاده باشد و سارقان دو نفر یا بیشتر باشند، هم چنین در صورتی که آن ها دارای سلاح باشند و حکم محارب بر آن ها صدق نکند، از پنج تا پانزده سال حبس به همراه 74 ضربه شلاق برای آن ها تعیین می گردد. توجه داشته باشید که این میزان مجازات حتی در صورتی که سرقت از نوع مشدد تشخیص داده شود، بر اساس جرم انجام گرفته ممکن است کمتر یا بیشتر از حکم توضیح داده شده باشد.

آیا سرقت مستوجب تعزیر قابل گذشت است؟

به طور کلی جرایم در دسته جرایم غیرقابل گذشت محسوب می شوند مگر آنکه در قانون به قابل گذشت بودن آن جرم و شرایط ویژه ای که جرم را قابل گذشت می کند، اشاره شده باشد. بر همین اساس، سرقت های ساده و مشدد تعزیری فقط در مواردی که قانون تعیین کرده است، قابل گذشت می باشند. طبق قوانین مجازات اسلامی، سرقت مستوجب تعزیر ساده و مشدد تنها در صورتی از جمله جرایم قابل گذشت محسوب می شود که ارزش مالی که توسط سارقان ربوده شده است کمتر از بیست میلیون تومان باشد و سارقان نیز دارای هیچگونه سابقه کیفری نباشند.

لیست وکیل سرقت مستوجب تعزیر

وکیل حامد شاکری نیا تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

حامد شاکری نیا وکیل پایه یک دادگستری
حامد شاکری نیا وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • عضو مرکز وکلای قوه قضاییه
  • بیش از ۱۵ سال سابقه
تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل

وکیل مونا الماسی تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

مونا الماسی وکیل پایه یک دادگستری
مونا الماسی وکیل پایه یک دادگستری
  •  وکیل پایه یک دادگستری
  • بیش از ۶ سال سابقه حقوقی
  • عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • کارشناس ارشد حقوق جزا و جرم شناسی

 

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل


وکیل حسن اسماعیلی تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

حسن اسماعیلی وکیل پایه یک دادگستری
حسن اسماعیلی وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • عضو مرکز وکلا و کارشناسان قوه قضاییه
  • بیش از ۱۵ سال سابقه

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل


وکیل مرجانه فشنگچی تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

مرجانه فشنگچی وکیل پایه یک دادگستری
مرجانه فشنگچی وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی
  • رتبه دو رقمی آزمون وکالت و عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • بیش از ۱۵ سال سابقه

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل


هدیه عرفانیان (امور ثبت برند و شرکت ها) تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

 

هدیه عرفانیان کارشناس امور ثبت برند و شرکت ها
هدیه عرفانیان کارشناس امور ثبت برند و شرکت ها
  • کارشناس حقوق از دانشگاه علامه طباطبایی
  • خدمات ویژه شرکت های تجاری اعم از نمایندگی در انواع مذاکرات،داوری و مصالحه، ثبت برند و…
  • حدود 10 سال سابقه کاری

تماس جهت اعطای وکالت


وکیل فاطمه مرادی حقیقت تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

فاطمه مرادی حقیقت وکیل پایه یک دادگستری
فاطمه مرادی حقیقت وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • بیش از 17 سال سابقه وکالت

تماس جهت اعطای وکالت


وکیل محمد فرخی تیک آبی تایید هویت
ستاره امتیاز

محمد فرخی وکیل پایه یک دادگستری
محمد فرخی وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی
  • عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • بیش از ۲۲ سال سابقه

 

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل


وکیل امیر بهادر عامری

امتیاز ۴ ستاره

امیر بهادر عامری وکیل پایه یک دادگستری
امیر بهادر عامری وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری در اصفهان
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی
  • عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • بیش از ۵ سال سابقه

 

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل

 


وکیل اصغر قنبری
امتیاز ۴ ستاره

اصغر قنبری وکیل پایه یک دادگستری
اصغر قنبری وکیل پایه یک دادگستری
  • وکیل پایه یک دادگستری
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه آزاد اسلامی اهر
  • عضو کانون وکلای دادگستری مرکز
  • کمتر از 2 سال سابقه

 

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه وکیل

 


خانم فریبا رنجبر
امتیاز ۳ ستاره

فریبا رنجبر کارآموز وکالت
فریبا رنجبر کارآموز وکالت
  • کارآموز وکالت
  • عضو کانون وکلای دادگستری البرز
  • کارشناس ارشد حقوق خصوصی دانشگاه شهید بهشتی

 

تماس جهت اعطای وکالت مشاهده رزومه

 

نمونه پرونده های موفق وکلای رایمند

1. پیروزی پرونده سرقت از منازل با 73 شاکی خصوصی که موفق به تبرئه متهم از تمامی اتهامات شد.

2. پیروزی پرونده سرقت از بانک در ورامین تهران.

3. پیروزی پرونده سرقت با رد مال 4 و نیم میلیارد تومانی.

و …

مزایای همکاری با وکلای رایمند

  • حق متعارف وکالت
  • تسریع در روند دادرسی
  • توضیح کامل قوانین حقوقی پرونده موکل
  • جلب اعتماد و رضایت موکل در پیش برد اهداف پرونده
  • حفظ اسرار و اطلاعات پرونده موکلین و اطمینان به عدم افشاگری
  • پیگیری مستمر روند پرونده تا زمان حاصل شدن نتیجه پرونده
  • انجام فعالیت های حقوقی با به روزترین سیستم قوانین حقوقی
  • برخورد مناسب و محترمانه با موکل و قاضی موکل
  • حضور در جلسات دادگاه بدون نیاز به حضور موکل و گزارش دهی منظم به موکل
  • فعالیت وکلای باتجربه و متخصص در تمامی زمینه های حقوقی(ملکی، خانواده،و…) و کیفری
  • و…

وکالت تخصصی

 

 

لطفا به این نوشته امتیاز دهید.

58

امتیاز این نوشته

امتیاز کاربران: 4.78 ( 2 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

رزرو مشاوره با وکیل